Binnendeuren

Stompe en opdekdeuren Er zijn twee soorten binnendeuren; stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe deur valt geheel in het kozijn en wordt afgehangen aan scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk in het kozijn en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren. 

 

Draairichting Bij stompe deuren is de draairichting van belang wanneer u voor een deur met glas kiest en u de glaslatten aan een bepaalde kant wilt hebben. Dit in combinatie met een slotgatboring of scharnierinkrozingen. Standaard worden de deuren L1 gemaakt. Bij opdekdeuren moet u altijd de draairichting aangeven. 

 

Handig om te weten bij het bepalen van de draairichting van uw deur. Ga aan die kant van de deur staan waar u de deur naar u toe trekt bij het openen. Wanneer de scharnieren aan de linkerkant zitten dan is de deur linksdraaiend. Zitten de scharnieren echter aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend. 

 

Deurstellen Indien twee deuren naast elkaar worden geplaatst en dus een stel vormen zijn er diverse mogelijkheden om de aansluiting te verzorgen. Onderdelen zoals een sluitnaald/ tongstijl/ stolpnaald of aanslaglatten zijn uiteraard los verkrijgbaar. Voor de diverse opties verwijzen wij u naar onze prijslijst/website. 

 

Tochtvaldorpel Ook bij binnendeuren is het mogelijk een tochtvaldorpel te monteren. Montage en levering van de tochtvaldorpel kunnen wij verzorgen. 

 

Slotgat Standaard wordt er bij de binnendeuren een Nemef 1200 slot ingefreesd met het hart krukgat op 1050 mm uit de onderkant van de deur. Uiteraard zijn er meerdere opties mogelijk. 

 

Scharnierinkrozingen / paumelle boringen 

Bij stompe deuren kunnen wij scharnierinkrozingen aanbrengen. Bij opdekdeuren kunnen wij paumelle gaten boren.

› Algemene informatie
› Profileringen / Panelen
› Togen
› Glas