Skip to content
about-us-01kopie

Over Nederlands'

oudste deurenfabrikant

java-algemeen

In 1926 startte Jac Boon een timmerbedrijfje dat zich al gauw specialiseerde in deuren.

Hij noemde het

Java Deurenfabriek

Een logische naam. Hij wilde immers voor zijn deuren alleen de mooiste houtsoorten en die haalde hij uit Indonesië. In eerste instantie het Javaanse teakhout en later het donkerrode merbau en het meranti. Vandaag de dag worden Java deuren voornamelijk gemaakt in onze productie locaties in Indonesië. Daar maken wij deuren in grote series. Voor het vervaardigen van één deur, een kleine serie, bijzondere ontwerpen, voor reparaties of snelle leveranties is onze fabriek in het Noord-Hollandse Velsen optimaal geoutilleerd. En na de overname van het in Geldrop gevestigde JDT Deuren, voorheen TTH Deuren, zijn de leveringsmogelijkheden compleet. Zowel Java Deurenfabriek b.v. als JDT Deuren zijn door Stichting Keuringsbureau Hout “KOMO” gecertificeerd.

Trends

De deur is allang niet meer louter en alleen een in-, uit- of doorgang. De deur is zo langzamerhand het visitekaartje van het huis geworden en zegt iets over het karakter van het huis en zijn bewoners. De deur gaat mee met de tijd, met stromingen en trends. In al die jaren dat Java Deurenfabriek b.v. bestaat, hebben we trends zien komen en gaan. We hebben geleerd deze snel te signaleren en er direct op in te spelen met nieuwe, eigentijdse collecties. Wat dat betreft geeft deze website een helder overzicht van de deur anno nu.

Een deur, een vakman

Bij ons wordt elke deur door één ambachtsman vervaardigd en verfijnd afgewerkt tot in de kleinste details. Een voorbeeld: bij onze deuren ontbreken zogenaamde verdoezelnaden. Zo ontstaat er een mooi afgewerkte kwaliteitsdeur met een vlakke verbinding, dus zonder de v-vormige naden tussen dorpels en stijlen. Een Javadeur is puur handwerk. Houtkeuze en -behandeling staan garant voor deuren met een zeer lange levensduur, vaak langer dan een mensenleven.

Verantwoord bosbeheer

Alle houtsoorten importeren we zelf op basis van strenge condities. Verantwoord bosbeheer is daar een uiterst belangrijk onderdeel van. Hetgeen betekent dat het bos zo min mogelijk schade ondervindt en nieuwe aanplant een vereiste is. Kortom: wij onderschrijven een verantwoord en sociaal bosbeleid.