Skip to content

Buitendeuren

U heeft uw keuze gemaakt. Buitendeur of binnendeur. Transparant of dekkend. Welk type glas. Wat moet er op de deur. Wel of geen brievenbus. Belangrijke keuzes. Om een optimaal eindproduct te verkrijgen adviseren wij u de algemene informatie aandachtig te lezen. Zo komt u goed voorbereid bij uw leverancier waar u met al uw vragen terecht kunt. Het gaat tenslotte om uw nieuwe Javadeur.

 

Draairichting Een voordeur draait meestal naar binnen en een achterdeur naar buiten. Maar waar komen de scharnieren en de sloten. Dit wordt bepaald door de draairichting van de deur. Een deur kan links of rechtsdraaiend zijn. De draairichtingen L1 en R2 staan voor naar binnen draaiende deuren. L3 en R4 voor naar buiten draaiende deuren. Let er goed op dat u de juiste draairichting aangeeft in verband met het aanbrengen van slotgatfrezingen, eventuele draairamen en scharnierinkrozingen. Op de afbeeldingen kunt u zien welke draairichting voor u van toepassing is. 

Weldorpels Standaard worden weldorpels gelijk met de onderzijde van de deur gemonteerd. Geef bij een bestelling aan uw dealer door wanneer de weldorpel verhoogd moet worden gemonteerd. Bijvoorbeeld wanneer een polderprofiel gebruikt wordt. Klik hier voor afbeeldingen en mogelijkheden van onze weldorpels

Tochtvaldorpel Bij naar binnen draaiende deuren adviseren wij om een tochtvaldorpel toe te passen. Dit voorkomt tocht onder de deur en bespaart energiekosten. Zowel infrezing als levering kunnen wij voor u verzorgen. 

Brievenbus Bij de keuze van een brievenbus moet u in verband met de uitsparing rekening houden met de voorschriften van PostNL. In veel modellen is een brievenbus mogelijk, maar niet altijd volgens de PostNL normen. Wilt u toch een brievenbus, dan gebeurt dit voor eigen risico. Zie de website voor meer informatie. 

Sloten Er zijn sloten in diverse uitvoeringen. Wij adviseren echter een solide meerpuntsluiting toe te passen, indien de deurconstructie dit toelaat. Deze is minimaal SKG** inbraakwerend en voorkomt tevens vervorming van uw deur. Draai ook daarom de deur zowel overdag als ’s nachts op het nachtslot. Voor de mogelijkheden verwijzen wij naar onze prijslijst/website. 

Scharnierinkrozingen In verband met het uiteindelijke gewicht van uw buitendeur adviseren wij de deur aan vier scharnieren af te hangen. De inkrozingen kunnen eventueel fabrieksmatig worden aangebracht. Indien u de deur in een reeds bestaand kozijn plaatst kunnen de bestaande inkrozingen afwijken van de standaard hoogte en is het verstandiger deze bij het afhangen van de deur in te frezen. Overleg dit altijd met uw dealer. 

Duo-deuren Heeft u gekozen voor een duo-deur dan verwijzen wij voor de doordeling en de mogelijkheden van sloten naar onze prijslijst/website. 

Voorbehandeling In verband met onze garantie-bepalingen adviseren wij u de deur een fabrieksmatige voorbehandeling te laten ondergaan. Dit is een meerlaagse-behandeling in een gekleurde of transparante grondlaag. Ook is het belangrijk dat de deur zo spoedig mogelijk na het afhangen wordt afgelakt om de deur tegen weersinvloeden te beschermen. Controleer regelmatig de afwerkingslaag van de deur. Op de website vindt u de volledige garantiebepalingen en voorwaarden waaraan de afwerking dient te voldoen. 

Sierroosters en smeedijzeren hekwerken Deze worden standaard voorzien van een metaalprimer. Indien gewenst is het ook mogelijk deze in een RAL-kleur af te lakken. 

Deurstellen Indien twee deuren naast elkaar worden geplaatst en dus een stel vormen zijn er diverse mogelijkheden om de aansluiting te verzorgen. Onderdelen zoals een sluitnaald, tongstijl, stolpnaald of aanslaglatten zijn uiteraard los verkrijgbaar. Voor de diverse opties verwijzen wij naar onze prijslijst/website. 

Isolatieglas Standaard voorzien wij onze buitendeuren, waar mogelijk, van een ISO-sponning. Deze is 22 mm diep bij voordeuren en 24 mm diep bij balkondeuren, inclusief glaslatten. Mocht u een andere diepte willen, dan kunnen wij de glaslatten aanpassen. 

Ventilatiesleuven Bij deuren met grotere glasopper-vlaktes, zoals balkondeuren dient de beglazing geventileerd te worden. Bij balkondeuren geschiedt dit door middel van sleuven in de glasdragende dorpels. In de voorraadbalkondeuren, die geschikt zijn voor ISO-beglazing, zitten standaard ventisleuven in de glasdragende dorpel. Voor de mogelijkheden van ventisleuven in maatwerk-deuren, voordeuren et cetera kunt u de website raadplegen of met uw dealer overleggen. 

 

Java binnendeuren worden standaard uitgevoerd met een facetprofiel.

Daarnaast hebben we nog diverse profielen die mede bepalend zijn
voor het karakter van uw deur. 

Hieronder ziet u een aantal door ons veel gebruikte profielen. Deze kunnen allemaal in combinatie toegepast worden met alle panelen die daar onder afgebeeld staan.

De keuze is dus aan u.

Profielen 

M (facet) Alt Kraal Haaks Kraal (Duivejager)
 Oud Hollands Classic Line Savich Old Dutch

 

Panelen

ClassicClassic LineGolffOld Dutch
  
Reliëf Standaard Bossing  
 
Blokpaneel 20 mm Blokpaneel 40 mm Vlak paneel

Downloads

Binnendeuren

Uniek aan onze binnendeuren: geen V-naad, ook wel verdoezelnaad genoemd tussen de deurstijlen en dorpels. Dat levert niet alleen een uiterst sterke verbinding op, maar bovendien een strakke en chique uitstraling. Een naadloze deur dus, zoals een halve eeuw geleden heel gewoon was!

Hier kunt u alle informatie vinden wat u nodig heeft bij de binnendeuren

Stompe en opdekdeuren Er zijn twee soorten binnendeuren; stompe deuren en opdekdeuren. Een stompe deur valt geheel in het kozijn en wordt afgehangen aan scharnieren. Een opdekdeur valt gedeeltelijk in het kozijn en wordt afgehangen met speciale paumelle scharnieren.

Draairichting Bij stompe deuren is de draairichting van belang wanneer u voor een deur met glas kiest en u de glaslatten aan een bepaalde kant wilt hebben. Dit in combinatie met een slotgatboring of scharnierinkrozingen. Standaard worden de deuren L1 gemaakt. Bij opdekdeuren moet u altijd de draairichting aangeven.

Handig om te weten bij het bepalen van de draairichting van uw deur. Ga aan die kant van de deur staan waar u de deur naar u toe trekt bij het openen. Wanneer de scharnieren aan de linkerkant zitten dan is de deur linksdraaiend. Zitten de scharnieren echter aan de rechterkant dan is de deur rechtsdraaiend.

Deurstellen Indien twee deuren naast elkaar worden geplaatst en dus een stel vormen zijn er diverse mogelijkheden om de aansluiting te verzorgen. Onderdelen zoals een sluitnaald/ tongstijl/ stolpnaald of aanslaglatten zijn uiteraard los verkrijgbaar. Voor de diverse opties verwijzen wij u naar onze prijslijst/website.

Tochtvaldorpel Ook bij binnendeuren is het mogelijk een tochtvaldorpel te monteren. Montage en levering van de tochtvaldorpel kunnen wij verzorgen.

Slotgat Standaard wordt er bij de binnendeuren een Nemef 1200 slot ingefreesd met het hart krukgat op 1050 mm uit de onderkant van de deur. Uiteraard zijn er meerdere opties mogelijk.

Scharnierinkrozingen / paumelle boringen Bij stompe deuren kunnen wij scharnierinkrozingen aanbrengen. Bij opdekdeuren kunnen wij paumelle gaten boren.

Java binnendeuren worden standaard uitgevoerd met een facetprofiel.

Daarnaast hebben we nog diverse profielen die mede bepalend zijn
voor het karakter van uw deur. 

Hieronder ziet u een aantal door ons veel gebruikte profielen. Deze kunnen allemaal in combinatie toegepast worden met alle panelen die daar onder afgebeeld staan.

De keuze is dus aan u.

Profielen 

M (facet) Alt Kraal Haaks Kraal (Duivejager)
 Oud Hollands Classic Line Savich Old Dutch

Panelen

ClassicClassic LineEntryOld Dutch
  
Reliëf Standaard Bossing  
 
Blokpaneel 20 mm Blokpaneel 40 mm Vlak paneel

Het lijkt een detail maar het geeft de deur een eigen karakter. U kunt kiezen uit 4 variaties: recht, een volle toog, een termijntoog of een zogenaamde Zaanse toog. Een mooie range van modern tot klassiek en bij vrijwel elk model mogelijk. U zegt ‘t maar.

Glas Er zijn verschillende soorten glas. Bovenste ruit is afgebeeld als een blanke ruit met een facet rand. De tweede ruit is een matte ruit met een facet rand. De 3e ruit is een volledig blanke ruit en de onderste ruit is een volledig matte ruit. 

Gehard / Ongehard / Gelaagd Alle ruiten die in de deur zijn afgebeeld zijn leverbaar in een gehard en ongehard. Het verschil tussen gehard en ongehard is dat als een ongeharde ruit breekt, de ruit in scherven uit elkaar valt en als een geharde ruit breekt dan brokkelt de ruit uit elkaar. Daarnaast is ook nog een andere optie om glas te leveren en dat is gelaagd glas. Dat betekent dat er 2 ruiten op elkaar geplaatst zijn met een blanke of matte folie ertussen. Als deze ruit breekt dan blijft deze als een geheel in de deur zitten. Het is alleen niet mogelijk om een facet rand aan gelaagde ruiten te laten maken. 

Veiligheid Bij deuren waarin glas geplaatst moet worden onder de minimale hoogte van 85cm, leveren wij altijd gehard of gelaagd glas.